2020-11-10 14:58:23• hírek • Bede Emőke

Újabb fontos állomásához ért az M3-asig vezető út projektje

Az M3-as autópálya Mátészalkához közeli szakaszától a csengeri határig vezető 2x2 sávos út újabb szakaszához keres előzetes tervezőket a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) – számolt be a hírről hétfőn a magyarepitok.hu.

Az idézett forrás szerint erre valószínűleg az Ököritófülpöstől Csengerig, tehát voltaképp a román országhatárig futó szakasz engedélyezési terveinek előkészítése miatt van szükség.


A NIF egy 17,4 kilométer hosszú, menetirányonként két sávval rendelkező, autópályává fejleszthető autóút építkezését készíti elő. A pályán többek között két darab, az M49-es és a 49-es főút alkotta csomópontot, egy kétoldali egyszerű pihenőt, két tengelysúlymérő állomást, valamint 1 határátkelőhelyet alakítanak ki – emlékeztet a Magyar Építők híroldala.


A román oldalon is halad a munka


A román közlekedési infrastruktúrát kezelő állami vállalat (CNAIR) 2020 júliusában írta alá a Search Corporation nevű céggel a Szatmárnémetit a magyar határral összekötő gyorsforgalmi út megvalósíthatósági tanulmányának elkészítéséről szóló szerződést. A szerződés szerint a Search Corporation vállalta, hogy 18 hónap alatt elkészíti a megvalósíthatósági tanulmányt, amelynek ára áfa nélkül eléri a 3,65 millió lejt. A gyorsforgalmi út a román-magyar határ közelében levő Szatmárnémetit köti össze a román-magyar határon levő Óvárival, és ott csatlakozik az M49-es gyorsforgalmi úthoz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: